Danmarks bedste teboller – nem og hurtig opskrift

Opskrift verdens bedste boller

Min opskrift på verdens bedste boller forsvandt

Jeg har hentet den tilbage her, giv lyd hvis det giver problemer.

Efter god succes med opskriften fra Politiken så fik jeg også mod på at lære at bage verdens bedste boller

– tror jeg har fundet opskriften…

Er træt af at prøve at bage nogle gode luftig boller til børnenes fødselsdag ?

Er du træt af at ende med at få nogle tunge “betonboller” ?

Så er her opskriften på Danmarks bedste boller du skal følge:

Du skal bruge følgende ingredienser til verdens bedste boller:

2.5 dl Vand

1 Æg

50 gram gær

50 gram smør

50 gram Sukker

1 knivspids salt

500 gram almindelig hvedemel

SÅDAN LAVER DU VERDENS BEDSTE BOLLER:

Du skal bruge en stor skål og en lille skål (stor kop)

Hæld lunkent vand, gær og æg i den store skål og rør det sammen.

Smelt smørret i den lille skål (stor kop) i micro ovnen i nogle få sekunder og bland derefter sukker og salt i smørret.

Jeg gør dette fordi jeg synes dejen bliver bedst hvis sukker opløses lidt i smørret før det blandes med dejen.

Tag et kop mel og hæld i den store skål sammen med blandingen af smør, sukker og salt og rør det derefter sammen.

Hæld resten af melet i den store skål.

Så æltes (eller røres i maskine) der på livet løs, put mel i hvis den virker tynd,

i røremaskine skal den gerne køre ca. 20 min. men mindre kan også gøre det.

VIGTIGT: Dejen skal være let blød, og hænge i fingerne. Dyp fingerne i mel og så skal den slippe.

Når dejen er æltet færdig ligges den til hævning i 20 min. i en klump med viskestykke over.

Når dejen har hævet så ruller den til en lang pølse (put mel på bordet) og skæres ud i 12 stykker,

og disse 12 stykker formes til boller.(fold dejen ind under så der dannes en bund og overfladen bliver glat)

Lad de formede boller hæve igen i 20 min. med viskestykke over.

Bollerne pensles FORSIGTIGT (eller med hånden) i kold vand over det hele ned af siderne også.

Bollerne Bages 15 – 20 min ved 180 grader i varmluft eller ved 200 grader i almindelig ovn.

Jeg bruger normalt IKKE varmluft til boller.

Sådan ! så har du verdens bedste boller.

Vær opmærksom på at disse boller er til den søde side så er bedste egnet til fødselsdag eller andre “eftermiddags-arrangementer”.

 

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *