Bedste gavesider på nettet – gaveideer på Black Friday

Black Friday og julen nærmer sig med hastige skridt.

Det betyder at man skal finde ud af hvad man selv ønsker sig til jul og man skal finde ud af hvad andre ønsker sig til jul, og det er INDEN Black Friday at man skal vide det.

Det er nemlig billigst at købe sine julegaver på Black Friday, så man kan lige så godt slå til !

Men hvad gør man hvis man ikke ønsker sig noget ?

Man Google naturligvis efter gaveideer, og det prøver jeg så….

Det her er resultatet af søgningen.

Den første er Imerco, og dem kander man jo godt i forvejen og ved at det er isenkræmmer, så hvis man er sikker på at ønske sig noget til sit køkken, så kan man jo godt besøge den side, men at den ligger nummer 1 på listen med gaveideer er noget overraskende.

Nummer 2 på Google

Nummer 2 på listen er dingaveguide, og det minder lidt mere om noget man leder efter. Lad os se på hvad de kan.

Der er i hvert fald tale om en side der har rigtig mange forslag til gaveideer. Jeg er lidt overrasket over nogle af de gaver der skulle være populære. Men generelt set, så synes jeg at siden er ok hvis man er helt på bar bund, og intet har i tankerne.

Siden ligner rigtig mange andre sider, og man skulle næsten tro at det var de samme der ejede mange af siderne. Men denne her er ejet af en kvinde, og det kan være at det er derfor at siden trods alt har en rød tråd og gode gaveideer.

Siden er reklamefinansieret, så dem der laver den får en kommission hvis folk køber produkter som de linker til. Alle produkter har et affiliate-link, så der vises kun produkter som siden har en aftale med.

Nummer 3 på Google er Smyla.

Dem kender jeg ikke.

Men jeg kan se at siden før hed gaveideer på deres logo, og så ved jeg egentlig godt hvem de er. Det er en underlig butik, og jeg undrer mig lidt om folk faktisk ender med at handle der? Det er bare en butik med en masse produkter, så når du vælger et emne, så får du bare et udvalg af produktkataloget. Det kan være at det er ok for mange ? Jeg synes det er lidt kedeligt.

Er det fordi at gaveideer engang har været domænet, eller bliver der redirected fra gaveideer til Smyle ? Ja, det gør der.

Nå, men jeg synes det er meget kedeligt. Lidt skuffende.

Nummer 4 på google

På 4 pladsen er der Gavejagt, som jo også lugter lidt af en side med mange gaveideer.

Denne gang er der et marketing firma bag siden som ligger i Chiang Mai i Thailand.

Siden er reklamefinansieret, så dem der laver den får en kommission hvis folk køber produkter som de linker til.

Gavejagt har også gaveideer til rigtig mange anledninger og modtagere. Se bare her.

Jeg klikker på “gave til ham” fordi jeg er mand, og finder en kæmpe liste. Igen lidt “koldt” i design og minder om en butik. Der var mange anderledes gaveideer, som jeg ikke havde tænkt på, men som jeg nok heller ikke kommer til at ønske mig. En boblemaske til ansigtet, en lysestage (det er der sgu da ingen mænd der ønsker sig), en sammenfoldeligt fodbad ?

Gavejagt er en gaveside, det kan man sige. Ligner en kopi af andre sider, samme produkter. Alle produkter har et affiliate-link, så der vises kun produkter som siden har en aftale med.

Gør det at der blive udeladt nogle bedre gaveideer ?

På 5. pladsen er Idegryden

De skriver at de er Danmarks største side med gaveideer.

Og ja, det tror jeg gerne. Selvom det ser ud til at konkurrenterne er ved at komme efter dem. Siden er også ejet af et marketing firma.

Siden er reklamefinansieret, så dem der laver den får en kommission hvis folk køber produkter som de linker til. Alle produkter har et affiliate-link, så der vises kun produkter som siden har en aftale med.

Der gentager sig at marketing-firmaer er glade for gaveideer.

Jeg klikker igen på “gaveideer til ham” og finder en KÆMPE liste.

Den er delt op i kategorier med forskellige typer gaver til mænd, og hver sektion har en vis mere knap, og så kommer der ellers endeløst med produkter, man skulle næste tror at det var automatiseret ?

Så på Idegryden kan du finde alle produkter til mænd i hele Danmark. Så er det måske mere overskueligt at tage en Bilka ugeavis og bladre den igennem ? det gælder iøvrigt også for alle de andre sider beskrevet ovenfor.

Ser ud til at Google ser mere på kvantitet end kvalitet når det drejer sig om gaveideer ? Tja, det er svært at lave en algoritme der skal finde den bedste side med gaveideer, for hvad skal Google i realiteten afgøre det på ?

Hvad synes du? skriv en kommentar til hvad du mener.

Jeg stopper her, for nede af listen er der Magasin, Coolstuff, Bahne, Gavehylden og Gavetid. Og jeg forventer ikke rigtig noget anderledes her.

Kan man finde sider med Gaveideer uden reklamer ? Lige nu lykkedes det kun at finde en side på Google uden reklamer og det var Gavegeniet.dk. Gavegeniets gaveideer har godt nok ikke så lange lister, og det betyder nok at Google ikke rangerer dem så højt som andre. Men jeg synes det er rart at det er gaveideer der er i fokus, og ikke så meget kvantitet og det kommercielle.

Men hvad er motivationen for at lave gavesider der ikke er kommercielle ? det er en masse arbejde at lave disse lister, og ingen har det vel rigtig som hobby på den lange bane?

Og hvis folk søger efter gaveideer og mangler gaveideer, så er der jo et behov. Og uanset hvad, så kan man jo trods alt på top 10 på Google sagtens finde inspiration til gaveideer, så det er ikke fordi de ikke virker.

Af de sider vi så i top 10 på google, der var det umiddelbart dingaveguide som jeg synes bedst om. Men ville ønske at der var flere som Gavegeniet.

Tak fordi du læste med.

Og husk at læse om hvordan man tager til Liverpool og ser fodbold.

…og husk for guds skyld at prøve opskriften på de bedste boller…jeg mener det !

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *